Velkommen til vores mangfoldige univers og fællesskab

På værkstedet er vi 39 medlemmer, som arbejder selvstændigt, side om side med forskellige formsprog, teknikker og tematikker. Her præsenterer de medlemmer, som ønsker det, et par ord og billeder om deres arbejde.


 

Marie Fuglsbjerg Zand

 

Medlem siden 01.01.2021

hjemmeside: https://ler-rod.dk

insta: @mariefuglsbjergzand

 

Jeg arbejder med både skulpturelle emner og brugsting i stentøj. Hver ting er unika, men er samtidig ofte en del af en serie, et større univers eller af en familie. Blandt mine ting vil du finde kopper, vaser, skulpturer og vægophæng.

 

Jeg både drejer og modellerer mine ting, arbejder med glasurudvikling og inkorporerer naturlige råstoffer og lokalt opgravet ler. Ofte kombineres forskellige teknikker, så der opstår et nyt udtryk. Jeg er optaget af materialet, både dets egenskaber, historik og symbolske værdi.

 

Tematisk kredser jeg om relationer og refleksioner. De mellemmenneskelige, men også vores relation til naturen, verden omkring os og vores eget indre rum er inspiration for mit arbejde. Hver ting afspejler således en fortælling eller et øjebliks stemning. Mit formsprog er intuitivt funderet og med plads til at materialet kan komme til orde.

 


 

Tanja Lang Flaaten

 

Medlem siden 15.03.2021

hjemmeside: https://langcrafts.dk

insta: @langcrafts_keramik

Mit arbejde med stentøjsler munder oftest ud i vaser (gerne store) til blomster eller krukker til planter. Indimellem bliver det også til stager til fyrfadslys og en skønne dag forhåbentlig også fødder til bordlamper.
 
Mine vaser, krukker og stager er altid drejede, men for mig slutter processen ikke der. Efter drejeskiven tilbringer det drejede emne og jeg gerne mange timer sammen. Jeg går på opdagelse i lerets glatte overflader, som langsomt lader sig udskære i bløde mønstre og organiske former.  
 
Jeg holder af at bruge LerKalasets lækre løbeglasurer, fordi de på samme tid fremhæver og fremhæves af emnernes individuelt varierende struktur og udtryk.

 

 


Camilla L. Jørgensen

 

Medlem siden 15.03.2021

Hjemmeside: www.fiinsager.dk

Insta: @fiinsager

 

Jeg laver lidt af det hele. Jeg har svært ved at begrænse mig, men især kopper og skåle har jeg en kærlighed for. Og fade. Og ophæng. Og...
 
 
Jeg er især optaget af glasurer. Hvordan de reagerer sammen, og hvordan deres udtryk kan variere på forskellige lertyper. Jeg er også vild med at lave små udskæringer i leret, da glasurerne ofte får et helt andet – og ofte spændende – udtryk. Jeg er for nylig begyndt at lave ‘keramikmad’. 

 


Ulla Harpøth Daugaard

 

Medlem siden 15.03.2021

Hjemmeside: https://wwhalewisdom.dk

Insta: @soulutionartulla

 

 

Leret kalder på mine hænder. Der opstår en indre samtale mellem min sjæl og leret. De udveksler, former, leger, og vupti er en ny form skabt. Formen begynder at tale med mig, vise mig indre billeder fra naturen, mennesker og dyr. Leret er en levende fortælling. Jeg kan vælge at gå videre med fortællingen. Bygge til, folde mere ud, eller noget andet træder til og favner det første. Sådan opstår serier, fx vildevaser og etstykkeafjorden.

 

Jeg skaber skulpturelle kunstemner i stentøjsler gennem eksperimentelle materialevalg. Genbrugsler har optaget mig en del. Der sker noget, når flere typer ler blandes. En slags ny forening af sjæle. Det gør mig godt og fredfyldt. Sidste fase med glasering er en skøn verden for sig. At male på emnet, så fortællingen træder stolt frem og flere sider opstår, er magisk i sig selv. Askeglasurer og opgravet ler fra andre lande deltager på lige fod med allerede blandede glasurer fra LerKalasets kartotek. Vi er i en verden, hvor der er brug for fredfyldt samvær, der højner trivsel for både hjerne og hjerte. Det finder jeg hos LerKalaset. Min lille ekstra familie. Tak.

 


Tina Kirkegaard

 

Medlem siden 15.11.2021
 

Jeg laver brugsting: kopper, stager, kander og skåle. Ingen af mine værker er ens, men flere ligner hinanden. Jeg har altid en plan med leret, men hvor det præcist ender afhænger af dagen, leret, humøret og mit held.  Mottoet er: Her er en klump ler … lad os se, hvad der sker ...

 

I mit daglige virke er der struktur, frister og tal. På keramikværkstedet er det helt anderledes. Her er fri leg, og tilfældighederne får frit spil i arbejdet med leret. Der skabes sammenhæng i mine ting gennem mit valg af glasur. Jeg holder af de blågrønne farver, inspireret af havets forskellige nuancer hen over året. Jeg hylder et værksted uden lerspild, så jeg genbruger kasseret ler og giver det nyt liv. Processen er altid interessant. Forskellige lertyper blandes og resultatet er ganske uforudsigeligt. Alle mine værker er unikke i deres form og udtryk. Alle har de en funktion og kan indgå i dagligdagen hos de fleste. De kan bruges, pynte og forhåbentlig glæde den, hos hvem de kommer til at bo. 

 

 

 


Lise-Lotte Guldbæk

 

Medlem siden 01.12.2022

 

Jeg begyndte at arbejde med ler i oktober måned sidste år, så jeg er stadigvæk nybegynder. Når jeg arbejder, er det derfor stadigvæk meget eksperimentelt. Mon det her kan lade sig gøre? Hvad sker der, hvis? Gad vide, hvordan det ser ud, hvis? Mest af alt nyder jeg at få lov at sidde helt i min egen verden og bygge op og forme og leve mig ind i figuren. Figurerne vokser mere eller mindre helt af sig selv ud fra mine fingre; mit hoved har ikke så meget at skulle have sagt. En figur er først færdig, når den føles færdig.